آیا تا به حال گوشی خود را به صورت تصادفی در سینک یا رودخانه و دریا و .. انداخته اید؟ آیا تا کنون اتفاق افتاده است که گوشی خود را در جیب لباس داخل ماشین لباسشوی بیندازید؟ آیا تا به حال در زیر باران شدید گیر افتاده اید که گوشی در جیب شما خیس شود و … . تمامی این موارد و صد ها مورد دیگر که باعث تماس آب با گوشی شما می شود اگر به موقع و درست اقدام نشود می تواند باعث خرابی و از بین رفتن گوشی شما شود. با “هاو کن یو” یا “چگونه می توانید”  همراه باشید تا شما را در نجات گوشی خود با رعایت اصولی درست راهنمایی کنیم.

نکته: به شما دوستان عزیز توصیه میکنم بعد از مطالعه مطالب زیر حتما نکته ها که بسیار مهم هستند و در انتهای ۱۱ مرحله ذکر می شوند را را با دقت بیشتر مطالعه بفرمایید.

مراحل:

۱) به سرعت و در سریع ترین زمان گوشی خود را از آب خارج کنید: در اولین اقدام و در یک عمل حیاطی باید گوشی خود را از آب و یا شرایطی که با آب در تماس است خارج کنید، هرچقدر این کار را سریع تر انجام دهید درصد سالم ماندن گوشی شما هم بیشتر است. زمانی که گوشی شما به داخل آب می افتد یا با آب تماس برقرار می کند تمامی درگاه ها و یا پرت های یو اس بی، محل شارژ، سوراخ های میکروفون و اسپیکر، و فضا های دیگر در کمتر از چند ثانیه آب را به ادخل گوشی شما سوق می دهند . پس در اولین و سریع ترین اقدام می بایست گوشی را از آب و یا شرایطی که با آب در تماس است خارج کرد.

aid33339-728px-Save-a-Wet-Cell-Phone-Step-1-Version-3

۲) گوشی خود را به سرعت خاموش کنید: بعد از خارج کردن گوشی از آب با همان سرعت و دقت می بایست جریان ها و … داخل گوشی را قطع کرد که بهترین کار خاموش کردن گوشی است و اگر باتری گوشی شما قابل جدا سازی است جدا کردن باتری. چراکه کوچکترین قطره آب با ورود به داخل گوشی زمانی که گوشی روشن است می تواند باعث اتصال کوتاه و آسیب به گوشی شود.

aid33339-728px-Save-a-Wet-Cell-Phone-Step-11-Version-3
۳) سعی کنید گوشی را کامل خشک کنید: بعد از اینکه گوشی را از آب خارج کردید و سپس آن را خاموش کردید حال می بایست شروع به خشک کردن و جذب آب بکنید. برای این کار سریع چند تکه دستمال کاغذی چند لایه یا حوله یا هر پارچه ای که آب را به سرعت جذب می کند تهیه و شروع به خشک کردن گوشی کنید تا هیچ گونه آب و یا اثراتی از آب باقی نماند.

aid33339-728px-Save-a-Wet-Cell-Phone-Step-6-Version-3

۴) تمام متعلقات گوشی را جدا کنید: حال نوبت آن رسیده است که تمام متعلقات از قبیل سیم کارت، حافظه های جانبی ، کیس و قاب، و… را خارج کنید و بر روی همان دستمال و پراچه جاذب آب قرار دهید تا هم به گوشی و هم به آن قطعات آسیبی وارد نشود.

aid33339-728px-Save-a-Wet-Cell-Phone-Step-5-Version-3

۵) مجدد داخل و خارج گوشی را خشک کنید: حال که تمام قطعات و متعلقات گوشی را جدا کردید و اگر دسترسی با باطری و پشت گوشی دارید زمان آن رسیده است که گوشی خود را مجدد بادستمال مناسب خشک و پاک کنید، ممکن است در این حالت آب در قاب ها و یا پشت گوشی نفوذ کرده باشد که شما تنها با پارچه میبایست آن را خشک و تمییز کنید.

aid33339-728px-Save-a-Wet-Cell-Phone-Step-3-Version-3

۶) از جاروبرقی استفاده کنید: حال نوبت به جارو برقی می رسد که شما می بایست آب نفوذ کرده به سوراخ ها و سایر درگاه ها و پرت های گوشی که بالاتر به آن ها اشاره کردیم را بیرون بکشید که بهترین وسیله برای این منظور جارو برقی می باشد. برای این کار لوله و دهانه جارو برقی را برای مدتی حدودا ۱۵ تا ۲۵ دقیقه به سمت قسمت ها و درگاه هایی که آب نفوز کرده نگه دارید تا ضمن بیرون کشیدن آب از این مکانها آب را هم با فشار هوا تبخیر و خشک کند.

aid33339-728px-Save-a-Wet-Cell-Phone-Step-7-Version-3

۸) به هیچ عنوان از سشوار استفاده نکنید: متاسفانه این موضوع که از سشوار برای خشک کردن وسایل در آب افتاده استفاده شود جا افتاده است که کاملا غلط است، چرا که سشوار با فشار هوایی که ایجار می کند آب را به منافذ و درگاه های گوشی سوق می دهد و این دقیقا خلاف چیزی است که ما به دنبالش هستیم . پس به هیچ عنوان چه با باد سرد و چه با باد گرم از سشوار برای خشک کردن گوشی استفاده نکنید. ضمن اینکه فشار هوای گرم خود میتواند یکی از دلایل آسیب رساندن به گوشی، صفحه نمایش و … به حساب بیاید.

aid33339-728px-Save-a-Wet-Cell-Phone-Step-8-Version-3

۹) از برنج برای پایان کار استفاده کنید: حال برای محکم کاری و راحت کردن خیال خود که مبادا مقداری آب و ذرات آب به داخل گوشی سرایت کرده است و شما نتوانسته اید آن را خشک یا خارج کنید به یک موادی احتیاج دارید که رطوبت را جذب کند که بهتری و در دسترس تریم مواد همان برنج خام است چرا که توانایی بالایی در جذب رطوبت دارد. برای این منظور گوشی خود را داخل یک ظرف برنج خام قوطه ور کنید و بیس از ۸ ساعت اجازه دهید تا در این حالت بماند تا تمام آب داخل گوشی جذب شود.

aid33339-728px-Save-a-Wet-Cell-Phone-Step-9-Version-3
۱۰) گوشی خود را تست کنید: پس از طی ۹ مرحله بالا شما به عنوان یک فرد عادی تمام کاری که از دستتان بر میامد را برای نجات گوشی خود انجام داده اید و احتمالا اگر وقت را در نجات گوشی خود از آب هدر نداده باشید با درصد بالایی گوشی خود را پس از طی مراحل بالا نجات داده اید. حال تمام قطعات خشک شده را در سر جای خود قرار داده و گوشی خود را روشن کنید و شروع به تست کردن کنید. قبل از این کار با چشم و دست خود نگاهی بیندازید تا قسمتی از گوشی یا سایر متعلقات مرطوب نباشد و تماما خشک باشد.

aid33339-728px-Save-a-Wet-Cell-Phone-Step-11-Version-3

۱۱) اگر گوشی روشن نشد باتری را جدا و مستقیم شارژر را وصل کنید: اگر در مرحله بالا گوشی را تست کردید و روشن نشد نا امید نشوید و باتری را جدا کرده وسپس گوشی را به شارژر متصل و به برق بزنید، اگر که گوشی در اینشرایط روشن شد این بدین معنی است که باتری گوشی شما آسیب دیده است و شما تنها باید یک باتری مجدد برای گوشی خود تهیه کنید.

aid33339-728px-Save-a-Wet-Cell-Phone-Step-12-Version-3

۱۲) گوشی خود را به یک تعمیر کار مطمئن نشان دهید: اگر در مرحله بالا هم گوشی شما روشن نشد حال وقت آن رسیده که گوشی خودرا به یک تعمیر کار مطمئن نشان دهید چرا که در بسیاری از مواقع تعویض یک یا چند قطعه کوچک تمام مشکل را برطرف و گوشی شما را مجددا آماده به کار می کند.

aid33339-728px-Save-a-Wet-Cell-Phone-Step-13-Version-2

نکته ها:

  1. حتما دو عمل خارج کردن گوشی از آب و خاموش کردن و جرا کردن باتری در صورتی که دسترسی دارید را در کوتاه ترین زمان ممکن انجام دهید.
  2. برای اینکه ببینید گوشی شما بر اثر تماس با آب آسیب دیده است یا خیر به یک نوار چهار گوش  یا دایره سفید رنگ که در برخی از گوشی ها در کنار گوشه ی دستگاه نزدیک محل  باتری وجود دارد دقت کنید اگر رنگ ان به صورتی یا قرمز تغییر کرده بود یعنی اینکه گوشی آسیب دیده است
  3. سیم کار تها تا حدود بسیاری در مقابل آب مقاوم هستند و لی شما برای اینکه این قطعه باعث اتصال کوتاه نشوند باید در سریع ترین زمان آن ها را خارج کنید.
  4. در هنگام خشک کردن گوشی از تکان دادن گوشی برای خارج کردن آب جدا خود داری کنید.
  5. در هنگام خشک کردن به هیچ عنوان دستمال را موچاله نگرده و داخل جک هدفون و سایر قسمت ها فرو نکنید.
  6. در طول مراحل برای تست کردن به هیچ عنوان گوشی را روشن نکنید و تا تمام شدن هر ۱۰ مرحله صبور باشید.
  7. هنگام استفاده از جاروبرقی دهانه لوله جارو برقی را خیلی نزدیک گوشی نگه ندارید چرا که با عث جریان الکتریسیته شده و خطر آسیب وجود دارد.
  8. زمانی که گوشی را داخل برنج قرار دادید هر چند ساعت یک چرخی به گوشی بدهید تا همه نواحی خشک شود و آب و رطوبت جذب شوند.

“استفاده از مطالب این سایت بدونه درج  نام سایت ما،  زشت و شرعا حرام و مصداق سرقت است و پیگرد قانونی خواهی داشت”

منبع: wikihow