اینفلوئنس (به انگلیسی influence) در دیکشنری لانگمن به قابلیت و ظرفیت تاثیر گذاشتن بر روی شخص یا اشخاص و … تعریف شده است. پس قاعدتا اسم فاعل آن یعنی influencer کسی است که می تواند بر روی دیگران تاثیر گذار باشد. اما چه فردی و بر روی چه افرادی و آن هم چه تاثیری؟
اینفلوئنسر کیست؟
اگر اسم اینفلوئنسر ها را شنیده باشید می دانید که این اسم با اینترنت و مخصوصا شبکه های اجتماعی گره خورده است. اینفلوئنسر را بیشتر در شبکه های اجتماعی همچون اینستاگرام، توییتر و … میبینید. پس تا به اینجا آنچه متوجه شدیم این بود که اینفلوئنسر ها افرادی هستند که از طریق اینترنت و مخصوصا شبکه های اجتماعی، بر روی دیگران تاثیر گذار هستند.
کسانی که افراد و صفحات مختلف را در شبکه های اجتماعی دنبال می کنند عموما با عنوان فالوئر یا دنبال کننده شناخته می شوند. این افراد روزانه با هدف یا بدون هدف به این پیج ها، کانال ها و صفحات سر زده و از مطالب آن ها استفاده می کنند.
شخصی که مالک این پیج های بزرگ با فالوئر های زیاد است و این صفحات به نام آن ثبت شده است، همان اینفلوئنسر است و گروهی که تحت تاثیر مطالب منتشر شده از این فرد تاثیر می پذیرند همان فالوئر ها هستند.
پس تا به حال خیلی کلی متوجه شدیم اینفلوئنسر کیست. اما چگونه اینفلوئنسر ها به وجود آمدند و هدفشان چیست؟
وقتی که فردی در شبکه های اجتماعی ده ها هزار، صد ها هزار و حتی میلیون ها نفر مخاطب دارد گویی این افراد در مشت این فرد هستند چرا که ناخواسته به دلیل شهرت، جهت فکری و شاید مقبولیت عمومی، از وی و مطالبی که منتشر می کند، تاثیر می پذیرند. اگر از مباحث و اهداف سیاسی و اجتماعی کمی فاصله بگیریم اولین تاثیر، مارکتینگ و تحت تاثیر قرار دادن این افراد در جهت خرید یک محصول یا خدمات است. اما چگونه؟
به عنوان مثال وقتی بازیگر سینما راک therock با حدود 140 میلیون فالوئر اینستاگرامی، در عکس های خود از لباس های ورزشی با برند آندر آرمور استفاه می کند ناخواسته این ذهنیت در شما ایجاد می شود که چون وی یک ورزشکار حرفه ای است پس این برند برای خرید لباس های ورزشی در صدر لیست انتخاب هایتان قرار بگیرد.
یا مثلا وقتی “وارن بافت” به عنوان دومین ثروتمند جهان عکسی در یک مجله به همراه خواندن یک کتاب مدیریتی منتشر می کند، ناخواسته شما به عنوان یک مدیر ترغیب می شوید که این کتاب را خریداری کنید.
البته گاهی هم کار خیلی ساده تر از این صحبت هاست چرا که دوست شما با رفتن به رستوران های مختلف و فیلم برداری از خود در حال صرف غذا ها و بیان تجربیات خود، صد ها هزار نفر مخاطب جذب می کند. این فرد با تحت تاثیر گذاشتن شما در انتخاب رستوران، به همین راحتی به یک اینفلوئنسر تبدیل می شود.
با پیدایش بلاگ ها و بلاگرها و فیلمبردارهای دیجیتال، مثل گذشته با تبلیغات مواجه نمی شویم؛ که به همین خاطر است که اینفلوئنسرها به مؤثرترین شکل تبلیغات تبدیل شده اند. آنها فالوئرهای وفادار، اعتبار و اعتماد جلب شده را در اختیار دارند که ابزار بسیار مؤثری در متقاعد سازی مشتریان برای خرید یک محصول یا خدمات هستند.
کم کم شما کاربران در ذهن خود می توانید مرور کنید که از چه شخص یا اشخاصی در قالب شبکه های اجتماعی تاثیر پذیرفته اید و می دانید اینفلوئنسرهای بزرگ چه کسانی هستند. احتمالا آنها را در شبکه های اجتماعی فالو کرده اید و تعطیلات عجیب و غریب، لباس های عالی و سبک زندگی افسانه ای شان را تماشا کرده اید. چه کسی است که نخواهد محل کارش خانه اش باشد، و وسیله کارش هم گوشی همراه. و مهم تر اینکه درامد متفاوتی داشته باشد.
اما چگونه می توانیم به یک اینفلوئنسر تبدیل شویم
جدای از اینکه به این کار علاقه دارید یا خیر، اما به نظر می رسد کسی هم بدش نمی آید مدام به این رستوران و آن مغازه برود یا متن های عاشقانه در اتاقش بخواند و از خود فیلم برداری کند و در نهایت با کسب درآمد های متفاوت مشهور هم شود.
البته از سوی دیگر اینفلوئنسر هایی هم هستند با تاثیر مثبت و اشتراک دانش و تجربیات خود، در راستای پیشرفت شخصی و اجتماعی مخاطبان گام بر می دارند و در مجموع مفید واقع می شوند. در ادامه راهکار هایی برای تبدیل شدن به یک اینفلوئنسر را با یکدیگر می رور می کنیم.
جایگاهتان را پیدا کنید
خودکاری بردارید و خواسته ها و علاقه هایتان را فهرست کنید. حتما نباید خواسته هایتان در دسته بندی های متعارف قرار داشته باشند، مانند سفر، آرایش و زیبایی، نشریه و مقاله، و غیره. به عنوان نمونه کارینا گارسیا را در نظر بگیرید. او در ویدئویی داخل اسلایم بود: یک ماده ی سبز چسبناک. حالا یک کانال محبوب یوتیوب با میلیون ها فالوئر دارد که در آن به افراد آموزش می دهد چگونه برای خودشان این ماده را درست کنند. حتی برند خودش را هم درست کرده است. خواسته تان هر چه که هست دنبالش بروید!
یا امکان ندارد اهل تکنولوژی باشید و اسمی از Lewis Hilsenteger نشنیده باشید یا حداقل ویدئو های وی را تماشا نکرده باشید. آیا می دانید او چگونه توانسته است 14 میلیون مخاطب در یوتوب جذب کند؟ کار وی باز کردن جعبه گوشی و گجت ها و اصطلاحا unboxing است. به همین راحتی.
یک کار منحصر به فرد انجام دهید
چند وبلاگ نویس ناموفق که درباره ی “لایف استایل” می نویسند وجود دارد؟ شاید در اطرافیانتان دوستی داشته باشید که این کار را امتحان کرده است. آنها به مد، غذا یا سفر علاقه داشته اند اما نتوانسته اند فالور هایی را جذب کنند و کارشان را ادامه دهند. چرا؟ چون کاری را کرده اند که همه می کنند. کاری متفاوت از کار رقیبانتان انجام دهید.
شبکه اجتماعی خود را انتخاب کنید
احتمالا نمی توانید در همه ی شبکه های اجتماعی موفق عمل کنید. هر یک را بررسی داشته باشید و مهارت و یا کاری که قرار است بر روی آن مانور دهید را هم بررسی کنید. کدام شبکه اجتماعی پتانسیل بیشتری دارند؟ مثلا اگر هدفتان انتشار عکس یا فیلم است مطمئنا اینستاگرام یا پینترست گزینه خوبی خواهد بود یا اگر مرتبط با بیزینس است شاید بهتر باشد به سراغ لینکدین بروید.
یکی دو کانال را انتخاب کنید تا رویشان متمرکز شوید و در آنها فعال باشید. یکی از برندهای معروف تا مدت ها صفحه ی فیس بوک و توئیتر نداشت. چون می دید درگیری اش در پیج اینستاگرام بسیار بالا است، پس تمام انرژی شان را صرف رشد در این کانال اجتماعی گذاشتند. تمرکز کنید و رشد کنید.
یک استراتژی رسانه ی اجتماعی ایجاد کنید
محتوایتان را برنامه ریزی کنید. فهرستی از محتواهایی که می خواهید برای سه ماه آینده تولید کنید، تهیه کنید. مشخص کنید چند وقت یکبار می خواهید پست بگذارید. چه زمانی پست گذاشتن را شروع می کنید؟ مخاطبانتان در چه ساعاتی بیشتر شبکه های احتماعی را چک می کنند؟ با ثبات باشید.
محتواهای متفاوت تولید کنید
این همان جایی است که باید بیشترین زمانتان را صرفش کنید. مطمئن شوید بهترین محتوایی که می توانید را تولید کرده اید. این برند شما است. از صرف هزینه هم نترسید. اگر کسب و کاری را شروع کرده اید، باید هزینه کنید. اگر تصمیمتان در مورد آن جدی است باید تجهیزات خوبی برای آن بخرید. تمام تلاشتان را بکنید تا با دیگران تمایز داشته باشید.
ثابت قدم باشید
پادکست های مورد علاقه ی بسیاری از افراد هر هفته در یک روز و زمان مشخص بیرون می آیند. محتواهای شما هم باید به همین شکل باشند. باید دلیلی را برای دنبال کردن به مخاطبانتان بدهید. اگر طبق یک برنامه ی ثابت محتواهای جدید را تولید نمی کنید، چرا باید شما را دنبال کنند؟
ترویج دهید
شما این همه وقت را صرف تولید محتوا کرده اید، اما اگر کسی آن را نبیند به چه درد می خورد؟ به یاد داشته باشید 20 درصد کار را تولید محتوا انجام می دهد و 80 درصد را ترویج دادن محتوا.
همکاری کنید
سریع ترین و راحت ترین راه برای رشد کردن این است که با اینفلوئنسری بزرگتر از خودتان کار کنید. به یاد داشته باشید که این کار بیشتر به نفع شماست تا اینفلوئنسر بزرگتر، پس باید کاری کنید تا انجام این کار برای او ارزشش را داشته باشد. برنامه ریزی کنید و ببینید چگونه با یک برنامه بُرد بُرد می توانید با دیگران همکاری کنید.
به مخاطبانتان توجه کنید
در ابتدا که فالوئرهای زیادی ندارید این کار آسان است. به تمامی کامنت ها جواب دهید، افرادی که فالویتان می کنند را فالو کنید و غیره. فراموش نکنید که حتی زمانی که تعداد مخاطبان زیاد نیست باید مدام بازخورد و فیدبک بگیرید. بدانید که مخاطبانتان به چه تاپیک هایی بیشتر علاقه دارند و کدام یک باب میلشان نیست. بدانید به عکس بیشتر علاقه دارند یا متن یا ویدئو.
به داده ها نگاه کنید
چه نوع اطلاعاتی تأثیر گذار هستند؟ مخاطبانتان چه کسانی هستند؟ به تجزیه و تحلیل ها نگاه کنید. اکثر ایستگاه ها داده ها را در اختیار شما قرار می دهند، اما اگر هم این کار را نکردند می توانید خودتان به پست هایی که بیشترین لایک ها و کامنت ها را دریافت می کنند نگاهی بیاندازید. مخاطبانتان چه ویژگی هایی دارند؟ پیرند یا جوان؟ خانم ها هستند یا آقایان؟ محتوایی تولید کنید که با آنها همخوانی دارد. در نهایت از مخاطبانتان بپرسید دوست دارند چه چیز را بیشتر ببینند. به ما اعتماد کنید، آنها به شما خواهند گفت.
برای ارسال دیدگاه خود، ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.
ورود