سنت دیرینه ای که هر ساله هر خانواده ای ایرانی آیینش را به جا می آورد و یک یا چند ماهی قرمز برای خانواده تهیه می کند. اما همیشه در حق این موجودات کوچک و دوست داشتنی ظلم می شود و به سبب قیمت پایین آنگونه که باید و شاید از آن ها نگه داری نمی شود. امروز با روش نگهداری صحیح این ماهی ها در خدمت شما هستیم. با ما همراه باشید.در این مقاله در ابتدا به روش انتخاب صحیح و درست یک ماهی سالم می پردازیم و سپس به روش های نگهداری آن ها می پردازیم. با “چگونه می توانید همراه باشید”.

نکته های خرید ماهی

  • هنگام خرید با دقت حرکات ماهی را دنبال کنید تا دارای تحرک با رفتار کاملا پر انژی باشد.
  • به باله های ماهی دقت کنید تا نشانی از غیر معمول بودن شرایط همچون بریدگی یا تا خوردگی وجود نداشته باشد.
  • به لب های ماهی دقت کنید تا دارای لکه های سفید مانند،زخم و .. نباشد.
  • به بدن و تنه ماهی هم دقت کافی را داشته باشید تا فاقد هر گونه زخم یا لکه غیر طبیعی باشد و فلس ها نریخته باشد.
  • به چشمان ماهی دقت کنید چرا که نباید یکی از چشم ها متورم یا بیرون زده باشد.
  • بهتر است ماهی را از مراکزی که برای این منظور تدارک دیده شده اند خریداری کنید.

نگهداری ماهی قرمز

۱) ظرف نگهداری ماهی: ماهی های کوچک همچون سایر موجودات برای ادامه حیات به اکسیژن نیاز دارند و این اکسیژن مورد نیاز برای آن ها از سطح آب برایشان تهیه می شود. بنابراین حتما این موضوع را توجه داشته باشید که اول از همه نباید ظرف محل نگهداری این موجودات کوچک باشد چرا که برای شنا کردن به فضا احتیاج دارند ولی از فضای مورد نیاز برای شنا کردن مهم تر دهانه ظرف است که می بایست به اندازه کافی باز باشد تا اکسیژ ن مورد نیاز ماهی ها تهیه شود.

۲) آب نگهداری ماهی: بعد از ظرف نوبت به آب می رسد. یکی از مهم ترین نکاتی که باید به آن برای نگهداری ماهی های کوچک دقت شود همین آب و محیط زندگی آن هاست. برای تهیه آب از همان آب شیر می توانید استفاده کنید و مشکل خاصی نخواهند داشت اما با این شرط که حتما یک مدتی اجازه دهید آب شیر برود و سپس در یک ظرف جدا با دهانه باز بریزید و در یک محل تا ۲۴ ساعت نگهداری کنید تا هم کلر آن از بین برود و هم دمای آب با دمای محیط یکی شود. دقت کنید که تا جایی که ممکن است دمای هر دو آب برای تعویض آب ماهی باید یکی باشد.

اگر آب ماهی کثیف شده است می بایست آب را عوض کنید ولی در این امر زیاده روی نکنید. نهایت یک یا دوبار تعویض در هفته.

19015251901131107223151111311577621722-compressor

۳) غذای ماهی: ماهی های قرمز ماهی های بسیار جان سختی هستند و به راحتی مدت ها بدونه غذا زنده می مانند ولی این ماهی ها همانند سایر موجودات برای ادامه حیات یه غذا احتیاج دارند. شما می توانید از غذا های ماهی آماده که قیمت ناچیزی هم دارند استفاده کنید و یا در صورت در دسترس نبودنغذا، این ماهی های جان سخت همان خورده های ریز شده و کوچک شرینی و نان یا از آن بهتر از ذره های کوچک سفیده تخم مرغ آب پز  به عنوان غذا استفاده می کنند. اما در این مورد هم زیاده روی نکنید و پاکیزگی و تمیز بودن آب را هم در نظر داشته باشید.

fishfood-compressor

۴) نور و دمای محیط: ماهی ها نه باید در تاریکی نگه داری شوند و نه نور مستقیم خورشید چرا که نور خورشید به راحتی به آن ها آسیب میزند پس یک محیط مناسب را از حیث شرایط نوری تهیه کنید. در رابطه با دما هم می بایست چیزی حدود ۱۰ تا ۲۳ درجه سانتیگراد است که همان دمای محیط می باشد و از آن مهم تر این مورد است که نباید دمای محیط این موجودات را سریع عوض کرد و یا تغییر ناگهانی داشته باشد.

نکات مهم

  • هنگام تعویض آب ماهی کم کم آب را کم کنید و سپس در نهایت آب را با آبی که با شرایط بالا برای ماهی مهیا کرده اید جایگزین کنید. به هیچ وجه به یکباره این کار را انجام ندهید و سعی کنید ماهی آرامش داشته باشد.
  • برای تزیین کف ظرف ماهی از شن و ماسه می توانید به اندازه استفاده کنید ولی حواستان باشد از ذرات تیز و برنده استفاده نکنید.
  • به هیچ عنوان ظرف حاوی ماهی را  با شدت و یک دفعه جابه جا نکنید. با آرامش این کار را انجام دهید.
  • به هیچ عنوان نور محیط تاریک را به یکباره روشن نکنید. به راحتی ماهی شوکه شده و سکته می کند.
  • به هیچ عنوان با انگشت به ظرف ماهی نزنید و با آنها بازی نکنید. باز هم میتواند موجب سکته آن ها شود.
  • به هیچ عنوان ماهی ها را در رودخانه رها نکنید چراکه  اکوسیستم محیط را بر هم می زنند.
  • ماهی قرمز کوچک و مظلوم یک موجود زنده است. در حفظ آن کوشا باشید.