زمام پیشرفت کارتان را خودتان به دست بگیرید. در این مقاله از هاو کن یو، بررسی می کنیم که چگونه می توانید با ایجاد یک برنامه یادگیری شخصی،  یک رویکرد فعال برای پیشرفت خود داشته باشید. چگونه می توانیم پیشرفت حرفه ای خود را مدیریت کنیم؟ با ما همراه باشید تا چند قدم عملی را بررسی کنیم که به شما در مدیریت پیشرفت حرفه شخصی تان کمک می کند.

ذهنیت رشد داشته باشید


دکتر کارل دوک، روانشناس، در سال 2007 در کتاب خود با نام – تغییر طرز فکر برای شکوفایی قابلیت ها و استعدادها- نوشت که تنها توانایی های ذاتی باعث موفقیت ما نمی شوند، مهم است بدانیم که ما با “ذهنیت رشد” کارمان را پیش می گیریم یا یا “ذهنیت ثابت”.

افرادی با “ذهنیت ثابت”  تمایل دارند فرض کنند که با مجموعه ای از مهارت های خاص به دنیا آمده اند که قابل تغییر نیستند. در حالی که افراد با “ذهنیت رشد” باور دارند که هوش و استعداد تنها یک نقطه شروع است و موفقیت از طریق نگرش، تلاش و یادگیری به دست می آید.

با داشتن ذهنیت رشد، می توانید با اطمینان و امید، با مشکلات و چالش ها مقابله کنید. و با تلاش می توانید خودتان را آماده کنید تا آنچه را برای پیشرفت نیاز دارید، درک کنید. این مرحله شامل خوداندیشی و خودارزیابی، پذیرش و کنجکاوی دربارۀ نقاط قوت و نقاط ضعف خود و تعهد به بهبود  وضعیت شخصی و زندگی کاری، می باشد.

به عنوان مثال، انجام یک تحلیل SWOT می تواند برای ارزیابی نقاط قوتتان (مثل روابط آگاهانه)  و نقاط ضعفتان (مثل کم تحملی در برابر مشکلات) بسیار مفید باشد. همچنین می تواند در شناختن هرگونه فرصت (مثل رویدادهای شبکه ای) و تهدیدهای احتمالی (مثل تغییرات تکنولوژی) که ممکن است در پیش رو داشته باشید، به شما کمک کند. پرورش “ذهنیت رشد” ، همچنین به این معنا است که شما باید برای پیشرفت حرفه ای خود تلاش کنید. چه سازمان شما، از فرهنگ یادگیری پشتیبانی می کند و چه نمی کند. باید موارد زیر را مورد ارزیابی قرار دهید:

مهارت های فعلی تان

 آیا این مهارت ها برای نقش فعلی تان کافی هستند؟ آیا آنها به اندازه کافی با اولویت ها، ماموریت ها و نگرش سازمانتان، مطابقت دارند؟ ممکن است مرور مجدد در توصیف شغلتان، برای روشن شدن مسئولیت های کلیدی شما مفید باشد. اهدافی که با مدیرتان بر سر آنها به توافق رسیده اید، کدامند؟ صادقانه از خودتان سوال کنید، برای بهتر بودن، چه کارهایی می توانید انجام دهید؟

مهارت های قبلی تان

ممکن است عقلانی به نظر نرسد، اما به گذشته هم نگاه کنید. آیا مهارت هایی که در گذشته از آنها استفاده کرده اید، هنوز هم به شما کمک می کند؟ آیا این مهارت ها، خاک خورده هستند یا آیا شیوه کار شما قدیمی و منسوخ است.

مهارت های آینده

برای برجسته بودن به چه دانش و مهارت هایی نیاز دارید؟ ارزیابی خودتان به وسیلۀ برخی از آزمون های خودشناسی و خودارزی، می تواند بسیار مفید باشد، یا اینکه برای برخی از بازخوردهای صادقانه، از افرادی که به آنها اعتماد دارید (مثل یک کُچ یا مربی)، دریافت کنید. به این فکر کنید که چگونه با همسالان خود از نظر دانش، مهارت، تجربه، نگرش و رفتار مقایسه می شوید. کدام نیاز های تیم را شما می توانید رفع کنید؟ خودتان را به جای مشتری، همکار یا تولید کننده قرار دهید و با کفش های آنها راه بروید. آنها چه چیزهایی باید دربارۀ شما بدانند یا باید قادر به انجام چه کارهایی برای آنها باشید؟

[su_box title=”نکته کلیدی” box_color=”#ff8b87″]اگر نگرش کلی تری نیاز دارید، می توانید از تحلیل PEST برای شناسایی فرصت های ساختاری (مانند جریان های جدید بودجه) و تهدیدها ( به عنوان مثال، مقررات زدائی و رقابت شدیدتر) در محیط کسب و کارتان استفاده کنید.[/su_box]

برنامۀ یادگیری شخصی مخصوص به خودتان را طراحی کنید


هنگامی  که خود ارزیابی تان را به صورت کامل انجام دادید و اهداف خود را برای رشد شناسایی کردید، وقت آن است که نحوۀ دستیابی به آنها را عملی کنید. اینجاست که یک برنامه یادگیری شخصی ( PLP) واقعا می تواند به شما کمک کند.

این برنامه یادگیری ابزاری است که در مدارس و دانشگاه ها برای کمک به دانش آموزان در تمرکز بر یادگیری، دستیابی به اهداف (مانند مرور آزمون) و در نظر گرفتن اهداف یادگیری گسترده تر، کمک می کند. اما همچنین می تواند در محیط کار بسیار مفید باشد. همانطور که در اینجا مشاهده می کنید، PLP ها یکی از ویژگی های مهم و محبوب در وب سایت Mind Tools می باشد. برای ایجاد برنامۀ آموزشی شخصی تان، می توانید در صورت نیاز منابعی را به آن اضافه یا حذف کنید.

آنچه شما در برنامه یادگیری تان در اولویت قرار می دهید، با توجه به خواسته و ها و نیازهایتان، کاملا متفاوت خواهد بود. در حالت ایده آل، یک PLP باید طبق  یک مدل هوشمند عمل کند ( خاص، قابل اندازه گیری، قابل دستیابی، مرتبط و دارای محدودیت زمانی)، تا بتواند به شما در ایجاد انگیزه لازم برای رسیدن به آنها کمک کند.

مهم است که یک روش منظم برای پیشرفت مهارت هایتان داشته باشید، در این صورت هر زمان که به آنها احتیاج

داشته باشید، در دسترس هستند. PLPشما باید شامل موارد زیر باشد: هدف یادگیری ” من می خواهم … را یاد بگیرم”. به عنوان مثال، ” می خواهم در حضورهای اجتماعی و مهارت صحبت کردن، اعتماد به نفس داشته باشم.” یا “می خواهم ایمیل هایم را مختصر تر و واضح تر بنویسم.”

استراتژی ” می خواهم از طریق …یاد بگیرم.” این می تواند به معنای تماشای فیلم های Mind Tools، ثبت نام در دوره های فن بیان، یا شرکت در کارهای هنری غیرحرفه ای، باشد. اندازه گیری “می دانم زمانی موفق می شوم که…”. این می تواند دستیابی به یک بازخورد مثبت هنگام سخنرانی باشد. یا می تواند به سادگی تشخیص این موضوع باشد که زمانی که با تلفن صحبت می کنید، استرس کمتری دارید.

تاریخ معین، فرجه یا برنامه یادگیری مبتنی بر زمان. این می تواند هدف نهایی یادگیری و پیشرفت یا بیانیه ماموریت شما باشد، یا می تواند مراحلی از مسیر شما را مشخص کند. به عنوان مثال، “من فلان مهارت را تا آذر ماه یاد می گیرم، و سپس تا آخر سال، بر بر پیشرفت فلان مهارت تمرکز می کنم.” برای این کار باید نیاز به یک فرایند مرور منظم، ارزیابی و در صورت نیاز، یک بازنشانی کامل داریم. در حین این اتفاقات، می توانید به دنبال منابع آموزشی مورد نیاز برای پیشرفت در حرفه خود باشید.

تقسیم اهداف بلند مدت به مراحل کوچکتر، اغلب مفید است. پیروی از این و سایر قوانین طلایی برای تعیین هدف می تواند به شما کمک کند تا تمرکزتان را از دست ندهید و شانستان برای موفقیت بیشتر باشد. به عنوان مثال، اگر می خواهید در مدت پنج سال به یک مدیر ارشد تبدیل شوید، از خودتان بپرسید که چه قدم هایی باید بردارید، مانند دستیابی به مدیریت رسمی یا صلاحیت رهبری تیم. هنگام ارزیابی مهارت هایی که برای پیشرفت در حرفه تان نیاز دارید، مهارت های مهم  اما کلی، از جمله مهارت های شغلی، مانند مدیریت تیم و ارتباطات را در نظر داشته باشید و همچنین افرادی که به طور مستقیم با شرکت یا حرفه شما در ارتباط هستند را در ارزیابی خود مد نظر قرار دهید.پ

ارتباط برقرار کنید


در مورد استفاده از فرصت های مربوط به پیشرفت کاری تان، فعال باشید. این فعال بودن می تواند به صورت آنلاین، آموزش های مدولار، کلاس های عصرانه، یا حتی مطالعات گاه به گاه آخر هفته باشد و هم می تواند از طریق شغلتان باشد و هم از طریق عضویت در یک نهاد حرفه ای مرتبط.

همیشه تشنۀ دانش باشید، در نشریات یا منابع وب مرتبط، مشترک شوید، به انجمن ها یا شبکه ها بپیوندید، و در صورتی که سازمانتان پشتیبانی می کند، در گروه کارمندان شرکت، عضو شوید. این به شما کمک می کند تا دیدگاه های جدیدی به دست آورید و با افراد خارج از حلقه خویشاوندان نزدیکتان، ارتباط برقرار کنید. به خاطر داشته باشید که شبکه سازی یک فرایند دو طرفه است: آنچه قرار است شما ارئه دهید به اندازه همان چیزی که از دیگران تقاضا دارید، اهمیت دارد.

[su_box title=”نکته کلیدی” box_color=”#f28d8a”]الگوهای الهام بخشی را که تحسین می کنید را در نظر بگیرید (داخلی و خارجی). چه چیزی را در مورد آنها و هویت کارشان دوست دارید؟ آیا می توانید یاد بگیرید مانند آنها رفتار کنید، و آیا این برای شما و ارزش ها و سبک کاری تان مناسب است؟[/su_box]

بر موانع غلبه کنید


پرورش دانش و مهارت های جدید می تواند یک فرایند هیجان انگیز و رضایت بخش باشد. اما، پیدا کردن زمان برای تغییر دادن واقعیت، ممکن است دشوار باشد. بنابراین، باید با مدیرتان همکاری کنید تا به شما کمک کند تا هر گونه آموزش حین کار یا رسمی، آماده شوید. همچنین باید اطمینان حاصل کنید که مسئولیت های روزانه خود را برآورده می کنید و همچنین مطمئن شوید که بار خود را بر روی دوش همکارانتان نمی اندازید.

ممکن است خود اندیشی، خودش با چالش هایی روبرو باشد. به عنوان مثال، از اثر دانینگ-کروگر غافل نشوید که این ممکن است باعث شود فکر کنید شایسته تر از آنچه در واقعیت هستید، می باشید؛ و همچنین باید نسبت به سندروم ایمپاستر آگاهی داشته باشید، که می تواند این احساس را در شما به وجود بیاورد که یک کلاهبردار هستید و لیاقت موفقیت را ندارید.

در جستجوی  آنچه  “برنامه یادگیری ریزی معجزه آسا” نامیده شده است و از منظر واقع گرایانه می توانید به دست آورید، باشید. و با اطمینان از اینکه PLP شما به خوبی پیش می رود و سرسختی خود را پرورش می دهید ، شانس بهتری برای حفظ تغییر و رشدتان داشته باشید.

[su_box title=”نکته کلیدی” box_color=”#ff8b87″]رشد شخصی مؤثر، در مورد فعال و متعهد بودن است. بنابراین، از فرهنگ یادگیری که سازمانتان ارائه می دهد، استفاده کنید، یا اگر سازمانتان امکاناتی در اختیارتان قرار نمی دهد، خودتان فرصت هایتان را خلق کنید. یک برنامۀ یادگیری هوشمند (PLP)، با استفادۀ کامل از فرصت های مربیگری و شبکه سازی، به شما کمک می کند تا به اهداف کاری تان دست پیدا کنید.[/su_box]

برای اینکه واقعا بتوانید از یک PLP بهره کامل ببرید، باید یک “ذهنیت رشد” ایجاد کنید. خودتان را در یک آزمون خوداندیشی و خودآزمایی قرار دهید، خواسته ها و آرزوهایتان را شناسایی کنید و حمایت مدیرتان را جلب کنید، اما اطمینان حاصل کنید که همچنان حواستان به مسئولیت های روزمره تان هست. در آخر، به یاد داشته باشید که PLP  شما می تواند به اندازۀ خودتان پویا باشد، بنابراین هر زمان و هرجایی که لازم باشد، می توانید آن را  متناسب با شرایطتان تنظیم کنید تا به روز و مناسب باشد.