چگونه اجتماعی باشیم؟ برای تبدیل شدن به یک فرد با تعاملات اجتماعی بهتر و غلبه بر کم رویی و یا خجالت که عموما در محیط های جمعی و اجتماعی رخ می دهد در این مقاله به راهکار های مناسب خواهیم پرداخت تا بر این مشکلات غلبه کنیم.

آِیا شما هم این احساس  را دارید که وقتی در جمع هستید گوشه گیر بوده و نمی توانید ارتباط برقرار کنید؟ آیا تلاش می کنید تا از استرس و خجالتی بودن خود بکاهید و شخصیت قوی و محکم تری در محیط های اجتماعی داشته باشید؟ خیلی از افراد از قرار گرفتن در جمع واهمه دارند چون نمی دانند چه کار باید بکنند و نگران این هستند که عیب و ایراداتشان بر ملا شود و مورد تمسخر قرار بگیرند.

اما همانطور که هر گوشه ای از زندگی به کسب مهارت نیاز دارد برقراری ارتباط با افراد و زندگی اجتماعی هم  قوانین  خود را می طلبد که نیاز مند کسب مهارت های لازم است. در اینجا قصد داریم نکاتی را در رابطه با نحوه ی اجتماعی شدن با شما در میان بگذاریم. قطعا با به کار بستن آنها برقراری ارتباط و حتی دوست پیدا کردن برایتان راحت تر خواهد بود و از مهمانی، جلسات، محل های اجتماع و هر مکانی که گروهی از افراد آشنا و غریبه جمع شده اند، لذت بیشتری خواهید برد. با ما همراه باشید.

[su_button url=”http://www.howcanu.com/communication/%D8%A8%D9%87%D8%A8%D9%88%D8%AF-%D9%85%D9%87%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D8%B7%DB%8C/” target=”blank” style=”soft” background=”#27649e” color=”#141312″ size=”5″ wide=”yes” icon=”icon: backward” icon_color=”#ffffff” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]چگونه مهارت های ارتباطی خود را بهبود ببخشیم؟ [/su_button]

اولین نکته ای که باید در راستای اجتماعی شد به آن توجه کنید این مورد است که هرگز نباید از خود انتظار داشته باشید که یک شبه به فرد اجتماعی با تعاملات بالا  تبدیل شوید. بلکه این فرایند نه به یک باره بلکه تدریجی انجام می شود. با یادگیری مهارت ها و استفاده و تکرار آن مطمئنا شما سریع تر به نتیجه خواهید رسید.

همه ی ما دوست داریم در جمع های مختلف به راحتی با دیگران صحبت کنیم و به آن ها نزدیک شویم،  و همه را مسحور نوع برخورد و صحبت های خود کنیم. فرض کنیم فرد درونگرایی هستید که زیاد از خانه بیرون نمی روید و  تنهایی خود را خیلی دوست دارید. در عین حال می خواهید اجتماعی تر باشید.  در اولین قدم بهتر است بیشتر از خانه بیرون بروید؛ در حین گفتگو از فرد مقابل سوالات بیشتری بپرسید و با افراد بیشتری اقدام به تعامل کنید  تا روند اجتماعی شدن را برای خودتان چالشی تر کنید. در هر گوشه از زندگی باید به رشد تدریجی دلخوش باشید نه رشد یک شبه.

برای اجتماعی شدن اول قواعد بازی را بلد شوید بعد بازی کنید

یکی از مشکلاتی که افراد خجالتی و کمتر اجتماعی با آن دست و پنجه نرم می کنند ندانستن آداب معاشرت است. مثلا آنها نمی دانند آیا پرسیدن سوال شخصی از همکارشان، کار درستی است یا نه. علاوه بر این نمی دانند چه زمانی و در چه شرایطی باید این کار را انجام بدهند. البته لازم نیست خیلی خود را اسیر آداب معاشرت کنید. همینکه چند تا از آداب ضروری برای تعاملات اجتماعی را بلد باشید کافی است و وقتی که آنها را بلد شدید اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت.

[su_button url=”http://www.howcanu.com/communication/%D8%A8%D9%87%D8%A8%D9%88%D8%AF-%D9%85%D9%87%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D8%B7%DB%8C/” target=”blank” style=”soft” background=”#279e8e” color=”#141312″ size=”5″ wide=”yes” icon=”icon: backward” icon_color=”#ffffff” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]چگونه مهارت های ارتباطی خود را بهبود ببخشیم؟ [/su_button]

بنابراین از خود بپرسید: چه چیزی را باید در مورد تعاملات اجتماعی بلد باشم. سپس دنبال یاد گرفتن آن بروید. گاهی از اوقات هم بهتر است از افرادی که اجتماعی تر از شما هستند این سوالات را بپرسید. گاهی هم مطالعه مقالات و کتاب های مختلف در این زمینه کمک می کند. فقط یادتان نرود که نباید افراط کنید.

جان کلام این است که باید مبانی آداب معاشرت را یاد بگیرید و آنها را در هنگام مقتضی رعایت کنید. سعی نکنید به متکلم وحده ی مجالس تبدیل شوید و همه اصول را رعایت کنید. چونکه این کار غیرممکن است و صادقانه اگر گفته باشیم شما را خیلی کسل کننده و کم ارزش جلوه خواهد داد.

در تعاملات اجتماعی تمرکزتان بر بیرون باشد نه درون

یکی از ویژگی های افراد کمرو و خجالتی این است که وقتی با دیگران تعامل می کنند مدام افکار گوناگون به سراغشان می آید. آنها به شدت مواظب رفتارشان هستند و سعی می کنند در ذهن خود راه هایی برای به تحسین وا داشتن مردم پیدا کنند و یا خود را نقد می کنند. بنابراین جای تعجب نیست که اکثر مواقع به حرف های طرف مقابل توجه نمی کنند چون حواسشان جای دیگر است.  اگر فکر می کنید شما هم اینگونه هستید باید در گام نخست تمرکز خود را بر بیرون معطوف کنید نه درون. به حرف های طرف مقابل توجه کنید و ببینید چه می گوید و از لاک ذهنی خود بیرون بیایید.

 

با تمرکز بر بیرون دوچیز نصیبتان می شود: اضطرابتان کمتر می شود و واکنش های بهتری را در طی تعامل اجتماعی خواهید داشت. در ضمن، اعتماد به نفس بیشتری هم در شروع رابطه و بیان حرف های خود خواهید داشت.

تصویری که از خود در ذهن دارید را بهبود بخشید

بسیاری از افرادی که خجالتی هستند ریشه ی دشوار بودن برقراری ارتباط آن ها با دیگران، از جای دیگر آب می خورد. مثلا، دچار نوعی مشکل خود کوچک بینی هستند و یا عیب و ایرادی در ظاهر خود می بینند واز آن جایی که  عزت نفس و اعتماد به نفس کافی ندارند تصور می کنند در مقایسه با دیگران در جایگاه بسیار پایین تری قرار دارند. این گونه افراد در برقراری ارتباط با دیگران مشکلات فراوانی دارند اما این مسائل مشکل اصلی شان نیست. بلکه باید روی ریشه کار کنند تا از این مشکلات خلاص شوند. باید ذهنیت خود را تغییر دهند و باورهای محدودکننده ای که نسبت به خود دارند را کنار بگذارند.

ما نکات اصلی در رابطه با اجتماعی تر شدن و کنار گذاشتن خجالت را با شما در میان گذاشتیم. حالا نوبت شما است که آنها را به کار ببندید و تمرین کنید. هیچ وقت از یاد نبرید که فرق بین برنده و بازنده ها ، تفاوت بین افرادی که زندگی شان را شالوده شکنی می کنند با افرادی که مدام غر می زنند و به در امید آینده ای خیالی به سر می برند، دست به کار شدن و اتخاذ اقدام مناسب است.

اگر به دنبال نکات بیشتر برای دتبدیل شدن به یک فرد اجتماعی هستید می توانید مقاله مشابه و تکمیلی ای که قبل تر در هاو کن یو منتشر شده است را مشاهده و مطالعه کنید .

[su_button url=”http://www.howcanu.com/communication/specialties/%DA%86%DA%AF%D9%88%D9%86%D9%87-%D8%A7%D8%AC%D8%AA%D9%85%D8%A7%D8%B9%DB%8C-%D8%AA%D8%B1-%D8%A8%D8%A7%D8%B4%DB%8C%D9%85%D8%9F-%D8%B1%D8%A7%D9%87%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D9%87%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A8%D8%B1/” target=”blank” style=”soft” background=”#9f3f6d” color=”#141312″ size=”5″ wide=”yes” icon=”icon: backward” icon_color=”#ffffff” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]چگونه اجتماعی تر باشیم؟ راهکار هایی برای افراد درونگرا [/su_button]