از نظر شما سخت ترین مرحله در شروع و رشد یک کسب و کار جدید چیست؟ پاسخ بسیاری از کسب و کارهای کوچک پیدا کردن و به دست آوردن مشتری است. در صورتی که بودجه بازاریابی شما محدود باشد ، جذب مشتری نیز به همان نسبت برایتان سخت تر خواهد بود. ما در این مقاله قصد دارید تا ۱۶ استراتژی از قبل امتحان شده برای جذب و پیدا کردن مشتری را به شما بیاموزیم.
کاملا مشخص است که سخت ترین بخش از شروع و رشد یک کسب و کار یافتن مشتری است. داشتن محصول خوب یا خدمات عالی که از آن مطمئن هستید و میدانید بسیاری از مردم بدان نیاز دارند به اندازه کافی خوب نیست. زمانی که شما کسب و کارتان را شروع میکنید، خود مشتری نمیتواند شما، یا فروشگاه شما، و یا سایت یا صفحه فیس بوکتان را پیدا کند. این شما هستید که باید بیرون بروید و مشتریان بالقوه را پیدا کنید. در واقع، بیشتر صاحبان کسب و کار حتی بعد از موفقیت در کسب و کارشان نیز از یک راه منظم و تکراری برای جذب مشتریان جدید خود استفاده میکنند. شما چگونه این کار را انجام میدهید؟ در این جا به ۱۶ روشی که میتوانید از طریق آن ها بری کسب و کارتان مشتری جذب کنید اشاره شده است.
[su_button target=”blank” style=”soft” background=”#17ad64″ color=”#141312″ size=”5″ wide=”yes” icon=”icon: backward” icon_color=”#ffffff” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]چگونه مشتری جذب کنیم؟ (۱۵ روش برای مشتری یابی) [/su_button]
[su_button target=”blank” style=”soft” background=”#17ad83″ color=”#141312″ size=”5″ wide=”yes” icon=”icon: backward” icon_color=”#ffffff” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]چگونه بهترین نام را برای برندمان انتخاب کنیم؟ (۱۰ نکته انتخاب نام برند) [/su_button]
[su_button url=”http://www.howcanu.com/business/%DA%A9%D8%B3%D8%A8-%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D9%85%D8%AF-%D8%A7%D8%B2-%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%AA/” target=”blank” style=”soft” background=”#17ada9″ color=”#141312″ size=”5″ wide=”yes” icon=”icon: backward” icon_color=”#ffffff” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]۳ روش برای کسب درآمد به صورت آنلاین از سایت و یا وبلاگ [/su_button]
[su_button url=”http://www.howcanu.com/tech/%D8%AF%DB%8C%D8%AC%DB%8C%D8%AA%D8%A7%D9%84-%D9%85%D8%A7%D8%B1%DA%A9%D8%AA%DB%8C%D9%86%DA%AF-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA/” target=”blank” style=”soft” background=”#1796ad” color=”#141312″ size=”5″ wide=”yes” icon=”icon: backward” icon_color=”#ffffff” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]چگونه دیجیتال مارکتینک موفق داشته باشیم؟ (۱۳ روش بازاریابی دیجیتال) [/su_button]
[su_button url=”http://www.howcanu.com/business/%DA%86%DA%AF%D9%88%D9%86%D9%87-%D8%A7%D8%B2-%DA%A9%D8%B3%D8%A8-%D9%88-%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D8%AE%D9%88%D8%AF-%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%AF-%D8%A8%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C%D9%85%D8%9F/” target=”blank” style=”soft” background=”#177cad” color=”#141312″ size=”5″ wide=”yes” icon=”icon: backward” icon_color=”#ffffff” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]چگونه از کسب و کار خود برند بسازیم؟! [/su_button]
برای جذب مشتری نقشه بکشید
در نظر بگیرید که مشتری ایده آل شما چه کسی است. اگر محصول یا خدماتتان برای ارایه به کسب و کاری دیگر مناسب است، تعیین کنید که کدام بخش بیشتر به خرید محصولات و یا خدمات شما احتیاج دارد و چه شخصی (چه سمتی از آن شرکت) میزان بودجه لازم برای خرید محصول یا خدمات شما را تعیین میکند. اگر جوابتان را نمیدانید با این شرکت ها تماس بگیرید. تخمین بزنید که چرخه فروشتان چه قدر طول میکشد. آیا خرید محصولتان تصمیمی است که فقط مستلزم تایید یک نفر است و یا چیزی که میفروشید چرخه فروش طولانی ای دارد و چندین نفر باید آن را تایید کنند.
مورد بعدی که باید بدان فکر کنید این است که یک مشتری عادی به طور معمول چگونه میتواند محصولات یا خدمات شما را پیدا کند؟ با خود فکر کنید که مشتری چه چرخه و پروسه ای را طی میکند؟ آیا مشتریانتان شما نیز از شبکه های اجتماعی استفاده میکنند؟ بیشتر به چه چیزهایی گوش میدهند و زمانی که به دنبال محصول یا خدماتی مشابه با ضمینه فعالیت شما هستند، بیشتر کجا را میگردند؟ همه این اطلاعات را در جایی یادداشت کنید و الگویی برای خود بسازید. سپس برای پیدا کردن مشتریانتان، نقشه ای بچینید تا بتوانید خودتان و اطلاعات مربوط به محصول و خدماتتان را در بازار هدف و زمانی که مشتریان قصد خرید دارند را به نمایش بگذارید.
یبزینس ها و کسب و کارهای مرتبط با محصولتان را پیدا کنید و در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
سعی نکنید تا در رسانه های اجتماعی به آنها چیزی بفروشید. در عوض، سعی کنید تا با مشتریان بالقوه ارتباط برقرار کنید. مثلا پستهای توییت شده آن ها را به اشتراک بگذارید و در پست های مربوط به شبکه های اجتماعی مرتبط با بیزینستان آن ها را mention کنید و یا زیر پست های صفحات آنها نظر خود را بنویسید. (به عنوان مثال زیر پست اینستاگرام خود ای دی مربوط به آن شرکت یا فرد را با علامت @ یادداشت کنید و مطلبی درباره عملکرد آنها بنویسید.) هدف از این کار این است که به چشم آن ها مانند یک دوست دیده شوید. قطعا فروختن محصول یا خدمات به افرادی که احساس میکنند از قبل شما را میشناسند برایتان آسان تر خواهد بود.
بر روی روزنامه های محلی تمرکز کنید
امروزه حتی در عصر دیجیتال هم روزنامه ها و مجلات هفتگی همچنان یک منبع باور نکردنی برای ارتباط گرفتن با مشتریان هستند و منجر به ساخت مشتریان بالقوه برای کسب و کار شما می شود. به دنبال اسامی افرادی که ترفیع شده اند، جایزه ای را کسب کرده اند، یا کسب و کار جدیدی را شروع کرده اند یا به هر طریق دیگر ممکن است مشتریانی بالقوه برای شما باشند، بگردید. برای آن ها پیام های شخصی با محتوای تبریک درباره موفقیتشان ارسال کنید و به آن ها ابراز کنید که مقاله ای که درباره آنها نوشته شده است چه قدر برایتان جالب و مفید بوده است.
نام شرکت و شعار خود را به همراه هر گونه اطلاعات مربوط به محصول را همراه با امضای خود در ایمیل یا پیامتان قرار دهید. (مثلا بنویسید: جین اسمیت، معاون سازمان ABC، ارایه دهنده برنامه ریزی مالی و بازنشستگی برای صاحبان کسب و کار)
اطمینان حاصل کنید که وب سایت و صفحات شبکه های اجتماعی شما شناخت شما را برای بازدید کننده گان آسان تر می کنند.
بهتر است که اطلاعات تماس بازدیدکنندگانتان را به دست آورید. مثلا پیشنهاد دهید که یک خبرنامه رایگان برایشان ارسال میکنید و یا یک راهنمای رایگان مرتبط با موضوعی که به بیزینس شما مرتبط است برایشان ارسال کنید و یا یک کپن ارایه دهید. همه این موارد میتوانند راه های خوبی برای دنبال کردن مشتریانتان و زیر نظر گرفتن اطلاعات آنها باشد. این کار را به طور مرتب انجام دهید.
اسپانسر یک اوینت (رویدادیی با جنبه تبلیغاتی و بازاریابی) شوید
شرکت در ایونت های مختلف ممکن است بازار بالقوه کسب و کار شما را آشکار کند. به دنبال آگهی های مرتبط با شرکت در ایونت های مختلف باشید و یا با سازمان ها تماس بگیرید و از آنها درباره مشارکت با شما و امکان حمایت مالی برای برگزاری ایونت مد نظرتان را بپرسید. شرکت در اوینت های کوچک و محلی هزینه بالایی برایتان ندارد. و یا اگر این که خودتان بخواهید یک ایونت را حمایت مالی کنید، برایتان سنگین است، ممکن است تا با پرس و جو افرادی را پیدا کنید که در ازای مبلغی کم به شما اجازه دهند تا در ایونتشان کمی برای خودتان تبلیغات کنید.
در جلسات و سمینارهایی که ممکن است مخاطبینتان در آن حضور داشته باشند شرکت کنید.
اگر قبلا این کار را انجام داده اید و ارتباطی مطلوبی را که منجر به فروشتان شود ایجاد نکرده اید، گروه ها و سمینارهای جدید را امتحان کنید. به روزنامه ها مراجعه کنید تا ببینند که سازمان های دیگر چه رویدادهایی را برگزار میکنند و در برخی از این جلسات شرکت کنید تا بتوانید بازار هدف خود را جذب کنید.
بعد از ملاقات، مخاطبینتان را دنبال کنید.
با افرادی که ملاقات کرده اید، تماس بگیرید تا متوجه شوید که آیا آن ها همان مشتریان مد نظر شما هستند یا خیر. اگر پاسخ آنها این بود که اکنون به خدمات شما نیازی ندارند، از آن ها بخواهید که زمان مناسبی برای تماس مجدد با آنها برایتان معین کنند و یا از آن ها در رابطه با همکارانی که بدان چه شما ارایه میدهید احیتاج دارند، بپرسید.
اندکی ببخشید تا مقداری بیشتر به دست آورید
برای به دست آوردن مشتری های جدید، نیاز به ایجاد اعتماد دارید و یکی از بهترین راه های انجام این کار این است که نمونه های رایگان از محصول خود را به مخاطبینتان ارایه دهید و از آن ها بخواهید تا در صورت رضایتشان، این مطلب را به دوستانشان نیز منتقل کنند و یا اگر شما خدمات مشاوره انجام میدهید، میتوانید تا خدمات رایگان مشاوره ارائه دهید. این امر می تواند در قالب خبرنامه ای باشد که حاوی اخبار یا راهنمایی ها و نکاتی مفید باشد یا این که می توانید زمانی که احساس میکنید توانایی مدیریت کردن و راه کار نشان دادن به مشتری خود را دارید، در غالب یک مشاوره رایگان که در آن اطلاعات کافی برای کمک به حل پروژه یا مشکل مشتری خود ارایه میدهید عمل کنید.
شبکه ارتباطی شخصی خود را بسازید
از دوستان خود درباره این که تمایل به استفاده از خدمات شما را دارند یا خیر بپرسید و یا از آنها درباره افرادی که ممکن است از خدمات شما استفاده کنند اطلاعات کسب کنید. اگر بودجه شما اجازه میدهد نیز میتوانید تا به دوستان یا شرکت های دیگر در ازای بازخوردی که از آنها میگیرید و مشتریانی که به شما ارجاع میدهند، حق الزحمه ای نیز بپردازید.
نام تجاری، شماره تلفن و آدرس وبسایت خود را بر روی هر چیزی که می توانید قرار دهید
اگر در یک کسب و کار خدماتی هستید که از وانت یا کامیون استفاده می کنید، نام شما باید بر روی تمامی وسایل نقلیه شرکتتان حک شده باشد، به طوری که زمانی که مردم متوجه میشوند که شما در محله آن ها خدمات باربری ارایه می دهید، بتوانند به سرعت با شما ارتباط برقرار کنند. این اطلاعات باید بر روی هر محصول و یا هر برچسبی که بر روی محصولات شما قرار میگیرد حک شوند (هر کدام که برایتان عملی است). برگه های آهنربایی بسازید که نام و شماره تلفنتان بر روی آنها حک شده است و آن ها را بر روی هر چیزی که تعمیر میکنید بچسبانید و یا آن ها را به مشتریان یا مخاطبینتان بدهید. هر چه افراد بیشتری نام و شماره تلفن شما را در دسترس داشته باشند، به همان نسبت مشتریان بیشتری خواهید داشت.
درباره رقبای موفقتان مطالعه کنید
تحقیق کنید که آن ها بیشتر کجا تبلیغ می کنند؟ کجا بازاریابی میکنند؟ از چه تاکتیک هایی استفاده می کنند؟ قطعا راه کارهایی که برای آن ها مناسب بوده است، برای شما نیز مفید خواهد بود.
به جای استفاده از فقط یک آگهی بزرگ از آگهی های کوچک و متعدد استفاده کنید.
اگر اکثر افرادی که در ضمینه مشابه با کسب و کار شما فعالت میکنند تبلیغاتشان را به صورت چاپی انجام میدهند، شما نیز باید همین روش را انتخاب کنید. اما به دنبال ولخرجی کردن و دادن یک آگهی خیلی بزرگ نباشید. برای ارایه آگهی ها کوچکتر در طی یک دوره طولانی تر و در نشریات مشابهی که رقبایتان در آن ها تبلیغ می کنند، برنامه ریزی کنید.
از تبلیغات کلیکی و یا تبلیغات آنلاین دیگر استفاده کنید
(تبلیغات کلیکی بدین معناست که شما با آگهی کردن در یک وبسایت یا اپلیکیشن خاص، به ازای هر کلیکی که از جانب مشتریان بر روی آگهیتان انجام میشود، به آن وبسایت یا اپلیکیشن مبلغی پرداخت میکنید. در برخی موارد این پرداخت در ازای منجر شدن کلیک مخاطب به خرید از شما است.) برای تعدیل هزینه هایتان ، تبلیغات خود را هدفمند کنید و آن ها را به افرادی که بیشتر به مخاطبین شما شباهت دارند ارایه دهید و یا تبلیغاتتان را طوری تنظیم کنید که فقط برای افرادی که در منطقه هایی که شما در آن خدمات ارایه میدهید زندگی میکنند، ارسال شوند. (به عنوان یک مثال کلی : زنان بین ۴۰ تا ۵۵ ساله که در منطقه ۲ شهر تهران زندگی میکنند.) بودجه های روزانه و بودجه ماهانه را تنظیم کنید و در چند روز اول از شروع تبلیغاتتان، حساب های کاربری مرتبط با آگهی هایتان را مدام چک کنید.
ثبت سایت و بیزینستان در بخش کسب و کار گوگل
اگر عضو Google Business هستید مطمین شوید که در هر کتابچه راهنمایی که مرتبط با شما است تمامی اطلاعات مرتبط با کسب و کارتان را وارد کرده باشید. (حتما دقت کنید که آدرس وبسایتتان را صحیح وارد کرده باشید.) دپارتمان های بازرگانی و سایر گروه های تجاری محلی غالبا دارای فهرست اعضا هستند که می توانید اطلاعات تماس و آدرس وب سایت خود را نیز در آن ها ثبت کند.
زمانی که مخاطبینتان خرید نمیکنند، علت را جویا شوید.
آیا محصولی دیگر را که بهتر نیازهایشان را برآورده می کرده است را یافته اند؟ آیا فکر میکنند که به محصول شما نیاز ندارند؟ آیا فقط تصمیم خود را برای خرید به تعویق انداخته اند؟ آیا ثبت سفارش در وبسایت شما برای آن ها سخت بوده است؟ از اطلاعاتی که بده دست می آورید استفاده کنید و تغییرات لازم را انجام دهید و بعد از آن نگاه کنید که چگونه فروشتان پیشرفت خواهد کرد.
بدانید که برای رسیدن به موفقیت فقط یک راه وجود ندارد.
غالبا فروش زمانی اتفاق می افتد، که مشتریان جدید شما از راه های و منابع مختلف از محصولات و خدمات شما اطلاع پیدا کرده و درباره آن میشوند. هر چه مخاطبین بیشتر از شما بشنوند، بیشتر تمایل پیدا خواهند کرد تا زمانی که قصد خرید دارند، ببینند که شما چه محصول یا خدماتی را برای ارایه کردن به آن ها دارید.
برای ارسال دیدگاه خود، ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.
ورود